Tuinderij de Waardering bloeit!

Het gaat super met Tuinderij de Waardering, het stadslandbouwproject van Bram Derckx in de Waarderpolder. Bram is in oktober 2015 aan de slag gegaan en met hulp van vrijwilligers heeft de tuin snel vorm gekregen. Een industrieterrein is niet de meest makkelijke locatie maar Bram laat zien dat je met veel creativiteit, werklust en hergebruikt materiaal een prachtige tuin kan opbouwen. De verhoogde bedden, gemaakt van wilgentenen, hout en stenen, staan inmiddels en zijn gevuld met grond. Precies op tijd om te beginnen met planten en zaaien!

Dit unieke project, dat ook gesteund wordt door Platform Haarlem Groener, blijft niet onopgemerkt in Haarlem! Het Haarlems Dagblad schreef er afgelopen week een mooi artikel over dat op hun site te lezen is. Buurtbewoners weten de tuin te vinden en zijn erg enthousiast. Bedrijven als Spaarnelanden, MAAK en Connection zijn nauw betrokken. De volgende klus is het bouwen van een geodome kas. Deze prachtige constructie roept een gevoel van universele schoonheid op en is een goede plek om groenten in te verbouwen.

Iedereen is welkom om Tuinderij de Waardering te bezoeken. De oogst wordt voorlopig geruild voor een tegenprestatie. Je kan meehelpen op de tuin, materiaal verzamelen als hout en stenen of een andere creatieve tegenprestatie leveren. Er zijn regelmatig doe-dagen waarop veel handen nodig zijn voor grote klussen. De Tuinderij is nog op zoek naar een zeecontainer (voor materiaal opslag en binnenruimte als het regent), dus als je een mogelijkheid weet daarvoor…

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Bram Derckx (bramderckx@gmail.com). De vorderingen op de tuin zijn goed te volgen via de updates op de Facebook van Tuinderij de Waardering.