Steenbreek023 vacatures!


Het project Steenbreek023 heeft vacatures voor verschillende organisatoren. Ben jij of ken jij degene die we zoeken? Mail dan naar info@steenbreek023.nl.

Wie zoeken wij?

Jij bent enthousiast, je hebt organisatietalent, je hebt gevoel voor samenwerken met diverse partners, je houdt van duurzaam en van groen.

Doel van Steenbreek023 is om tenminste 250 huishoudens in Haarlem hun versteende voor- of achtertuin groener maken. Wil je hier meer over weten? Lees onze website www.steenbreek023.nl

Wat bieden wij?

Een uitdagend actieplan met diverse evenementen. Je werkt samen met de projectgroep, bestaande uit: KNNV Tuinambassadeur, Platform Haarlem Groener, NME Haarlem en gemeente Haarlem. Verder hebben wij goede contacten met een aantal tuin- en landschapsontwerpers, met wijkraden, met BUUV, met DOCK en vele anderen. Je verdient geen topsalaris, maar we kunnen wel een financiële vergoeding aanbieden. De vergoedingen verschillen per functie.

Wat verwachten wij?

Dat je snel de draad kan oppakken. Jij bent de motor die het project draaiende houdt. Naast de acties die we al bedacht hebben, zul je ook creatief inspelen op aanvragen die je krijgt vanuit de stad.

Takenpakket organisator:

Wij zoeken iemand die zich van juli tot december 2016 gemiddeld 4 dagdelen samen met de projectgroep Steenbreek wil werken aan het coördineren en uitvoeren van activiteiten. Je krijgt hiervoor een financiële vergoeding, te vergelijken met de belastingvrije vergoeding voor vrijwilligerswerk van maximaal € 150,- per maand. Je wordt ingepraat en ingewerkt door de huidige projectleider. Je wordt ondersteund door vrijwilligers die deeltaken op zich nemen.

 • Activiteiten plannen en organiseren. Evenementen die tot nu toe in de agenda staan: 20 augustus in de Amsterdamstraat, 28 augustus in de Cronjéstraat, 17 september de Nazomermarkt in Parkwijk en medio oktober het Najaarsevenement van NME in de Haarlemmer Kweektuin.
 • Ondersteunen van de vrijwilligers die (onderdelen van) activiteiten uitvoeren
 • Netwerk onderhouden met partner organisaties in Haarlem, wijkraden, hoveniers
 • Overleggen met de Projectgroep en met de gemeente
 • Verwerken van post, mail en telefoon
 • Publiciteit en PR plannen in overleg met werkgroep Communicatie

Takenpakket redacteur:
Vind jij het leuk om stukjes te schrijven en/of foto’s te maken voor onze website en sociale media accounts? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vrijwilligers gezocht:

– Kun jij een aantal uur mee te helpen tijdens evenementen van Steenbreek023? Krijg jij er energie van om mensen op markten te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen? Help mee tijdens:

  • (Eén van) de zomermarkten (augustus/september) in Haarlem Noord en Haarlem Oost
  • Het Najaarsevenement van NME (oktober)
  • De Biologische Markt in de Haarlemmer Kweektuin (2 juli, 6 augustus, 3 september)
  • Een ontwerptafel waarbij architecten een groene tuin ontwerpen.

– Heb jij groene vingers en wil je graag helpen bij het onderhoud van de Steenbreek023 voorbeeldtuin in de Haarlemmer Kweektuin? Dit gebeurt één of twee keer per maand en duurt ongeveer een uurtje per keer. Je onderscheidt het onkruid, wied de tuin met beleid, geeft zo nodig water en maakt meteen een praatje met bezoekers.

– Heb jij kennis over tuinen en wil je bij vragen graag andere mensen helpen met vragen? Geef één of twee keer per maand informatie over onze voorbeeldtuin. Wij geven je natuurlijk informatie over het ontwerp van de tuin. e kunt hier mensen enthousiast over vertellen. Vragen en opmerkingen van bezoekers kun je noteren en doorgeven aan de projectgroep.

Voor alle werkzaamheden geldt: wij maken duidelijke afspraken met jou. Je krijgt informatie en ondersteuning vanuit de projectgroep. Je bent van harte welkom op onze Kerstborrel.

Enthousiast geworden over Steenbreek023? Meld je aan en mail je motivatie met CV naar info@steenbreek023.nl. Binnen een week krijg je een reactie en sturen we bij interesse meer gedetailleerde informatie op. We willen graag voor 10 juli iets van je horen. We kijken uit naar je reactie!