Delfts Groen

Delfts Groen

Delfts Groen

Delfts Groen is een initiatief van de wijkraad Delftwijk-Waterbuurt in samenwerking met Platform Haarlem Groener. Het terrein heeft een bouwbestemming maar lag al tijden braak, daarom heeft de wijkraad besloten er een groen initiatief te starten. De werkgroep startte in de zomer van 2014 met de voorbereidingen: informatie inwinnen, mensen polsen, spullen inzamelen. Door de goede voorbereiding rolde het project zich in het voorjaar van 2015 snel uit. Tijdens een bijeenkomst in februari bleek meer dan genoeg belangstelling om een 20 tal buurtmoestuinen te gaan uitgeven. In maart ging de eerste spade in de grond. De officiële opening vond plaats op zondag 22 maart 2015 waarbij met het planten van een eerste struik de aftrap werd gegeven door wethouder Cora-Yfke Sikkema.

Inmiddels bestaat de stadstuin uit een moestuinproject, natuurspeelplaats, bijenhotel met bijbehorende bloemenzee en een zintuigentuin voor ouderen. De buurtbewoners zijn enthousiast aan de slag gegaan op de tuin en het ziet er prachtig uit. In 2017/2018 wordt het terrein van de stadstuin hopelijk nog verder uitgebreid zodat ook de statushouders van het naastgelegen bouwproject een tuintje kunnen krijgen. 

Platform Haarlem Groener volgt en ondersteunt Delfts Groen. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken in deze mooie stadstuin.

Schrijf een reactie