Bep Barreveld

Kernlid
Bep Barreveld

Ik ben Bep Barreveld, de vrouw met het witte petje.

Samen met een studiegenote ben ik een gat aan het spitten wat een meter diep moet worden. Opdracht van Taco Blom van de Permacultuur school bij Oud Zuylen. Ook in mijn eigen tuin heb ik dat toegepast om de aardlagen en het bodemleven te ontdekken en ik heb vooral veel steen moeten verwijderen. In 2011 heb ik de opleiding afgerond en een heus certificaat meegekregen.

Inmiddels heb ik van mijn kleine stadstuin zoveel mogelijk een eetbare tuin gemaakt en ik werk met Gildes, planten die elkaar versterken. Geheel volgens het Permacultuur principe. Daarbij hoort  dat  vogels,insecten etc. ook iets te snoepen moeten hebben. Genieten vind ik dat.

Nu er een permacultuur tuin + opleiding (PermacultuurCentrum Haarlem) op een prachtige locatie op poten wordt gezet doe ik daar graag en vooral praktisch aan mee. We kunnen nog wel wat handen gebruiken.

In mijn wijk ben ik actief in een groen clubje, het Geheime groene Roos genootschap geheten. In het Rozenprieel dus, één van de meest versteende wijken van Haarlem.

Ooit lange tijd gewerkt als wijkverpleegkundige; het zorgen zit in mijn bloed maar nu voor het groen!