Landelijke zaaidag voor bijen: 22 april.

Op 22 april, de Dag van de Aarde, vindt de landelijke zaaidagvoor bijen en vlinders plaats. Op vele plekken in het land zaaien mensen bloemenmengsels in om de bijen en de vlinders te helpen. Doe je ook mee door in jouw tuin of plantsoen een stuk in te zaaien? Bestuivende insecten als bijen en vlinders sterven momenteel op grote schaal uit door de invloed van de mens (mn. door de bestrijdingsmiddelen die we in de landbouw gebruiken). Bijen hebben een fundamentele rol in het ecosysteem van ons voedsel en we kunnen als mens dus niet zonder de bij… Reden genoeg om in je tuin mengsels te zaaien die bijen en vlinders helpen! Zorg dat je wel mengels van inheemse planten gebruikt, want aan veel van de exotische carnavalsmengsel die in de winkels liggen hebben de insecten helaas niet zoveel.

Bij de Bolster kan je geschikte biologische bloemzaden voor bijen bestellen!

Op de Haarlemmer Kweektuin is een zaaiactie waarbij iedereen zich kan aansluiten en waar je alles kan vragen aan bijenexpert Pim Lemmers.

De Kweektuin wil op het terrein aan de oostzijde, dat er nu wat zieligjes bij ligt, een bijenparadijs laten ontstaan voordat in het najaar de watergang gegraven wordt. Zaad hebben we al gekregen van bijenexpert Pim Lemmers, nu zoeken we nog een aantal mensen om die vrijdagmiddag tussen 15 en 16:30 het zaaien en het kleien van zaadbommen te begeleiden. Alle liefhebbers van bloemetjes, bijtjes en burgerparticipatie meldt u! Reageer hieronder of mail naar: doen@haarlemmerkweektuin.nl
bijenmix