Zintuigentuin voor ouderen

Stichting Zaaigoed is met een mooi project bezig. In Haarlem Noord (vlakbij het ziekenhuis) op stadstuin Delfts Groen komt volgend voorjaar een zintuigentuin waar ouderen (met en zonder dementie) welkom zijn om te zaaien, te proeven, te wieden, te kijken, te voelen, te ruiken en de zon en de wind in hun gezicht te voelen, thee te drinken, verhalen te vertellen etc. Er zijn of komen dwarsverbanden met de buurt, met het Novacollege, sportclubs, zorgorganisaties, kunstenaars, statushouders en meer.

De initiatiefnemers van de tuin zijn druk bezig om de tuin voor de winter in te richten zodat alle mooie projecten in de lente van start kunnen gaan. Ze zijn erg van vele handen maken licht werk (en leuk werk). Vandaar aan iedereen deze uitnodiging:

Wie heeft er zin om komende zaterdagochtend 8 oktober vanaf 10.00 uur of op zondag 16 oktober vanaf 11.00 uur te komen helpen? We gaan oa schoffelen, oude beplanting weghalen, compost toevoegen, afbakeningen maken met paaltjes en gaas etc.

Je kunt een uurtje komen of een paar uur, er is gereedschap en ook voor een lekkere lunch wordt gezorgd. Het is een fijne plek, we maken er gezellige en feestelijke werkochtenden van en helpen tegelijkertijd een handje mee om dit mooie project handen en voeten te geven.

Fijn als je het laat weten als je komt!

Hartelijke groet,

Erika Meershoek en Marieke Boon

Marieke 06-420 875 65 marieke@koninginarthur.nl

Erika 06-41866778 contact@stichtingzaaigoed.nl
Kijk voor meer info op de website van Stichting ZaaiGoed